TECAR in Timisoara

Clinica Artrokinetica din Timisoara va ofera servicii de recuperare medicala cu TECAR.

Forma revolutionara de terapie, una dintre cele mai moderne metode de tratament folosite cu succes la ora actuala. Reprezinta o terapie non-invaziva care foloseste curenti de inalta frecventa care stimuleaza capacitatea naturala de regenerare a organismului.

Terapia TECAR induce caldura in interiorul zonei tratate in doua moduri: capacitiv – potrivit pentru tratarea tesuturilor mai bogate in apa si rezistiv – pentru tratarea oaselor, articulatiilor, cartilajului, ligamentelor, nervilor. Senzatia pe care pacientul o percepe in timpul terapiei este placuta, de caldura, similara cu cea a unui masaj. Efectul este rapid, inca de la prima sedinta, durerea pacientului reducandu-se considerabil. In medie este indicat un tratament de 10 sedinte efectuate zilnic.

Pricipalele efecte:

– Efect antalgic (impotriva durerii) senzatia de durere disparand dupa 3 – 5 minute de tratament permitandu-i terapeutului mobilizarea zonei dureroase

– Efect miorelaxant

– Efect antiedem (absorbtia edem, efect antiinflamator)

– Favorizeaza drenajul limfatic

– Stimuleaza secretia de elastina si collagen.

Particularitatea acestei terapii: poate fi folosita in zonele unde exista implanturi metalice proteze sold / genunchi si materiale de osteosinteza.