Ecografie in Timisoara

Clinica Artrokinetica din Timisoara va ofera servicii de Ecografie.

Ecografia Abdominala

Ecografia abdominala este o metoda de examinare imagistica a organelor abdominale cu ultrasunete. Este o tehnica non invaziva si rapida, considerata o explorare de rutina. Aparatul functioneaza pe principiul radarului.

 

Ecografia de parti moi

Ecografia musculoscheletala permite aprecierea structurilor musculare, a tendoanelor, ligamentelor, cartilajului articular, spatiilor articulare si a membranei sinoviale. De asemenea pot fi investigati unii nervi pe traiectele lor superficiale, ganglionii limfatici sau glandele salivare.

Ecografia musculoscheletala este utila pentru diagnosticarea si monitorizarea afectiunilor reumatice cum ar fi: poliartrita reumatoida, sclerodermia, polimiozita si dermatomiozita, sindromul Sjogren pentru glandele salivare, spondilartropatiile seronegative, artritele microcristaline: guta si boala artrozica.


Ecografia de parti moi se efectuează pentru a depista:

-O serie de tumori benigne (lipoame, hemangioame, hematoame) sau maligne;

-Aprecierea adenopatiilor;

-Depistarea unor boli inflamatorii ale pielii;

-Depistarea abceselor tegumentare;

-Monitorizarea evolutiei si eficacitatii terapeutice in boli precum scleroza cutanata, sclerodermie sistemica, boli scleroderma-like;

-Edeme  (lipodermatoscleroza) si dermatoze inflamatorii cronice;

-Psoriazis: monitorizarea efectelor medicamentelor dermatologice;

-Depistarea hematoamelor;

-Evaluarea dermatitelor alergice, eritemului nodos, edemului limfatic al membrelor;

-Urmarirea leziunilor produse de arsuri.

 

Ecografia mamara

Ecografia mamara reprezinta o examinare a sanilor cu ajutorul ultrasunetelor, folosita pentru detectarea si diagnosticul afectiunilor sanului. Ecografia mamara este cea mai importanta metoda imagistica complementara de investigare a patologiei mamare (mamografia fiind considerata principala metoda de investigare a sanilor la femeile peste 40 de ani).